Skip to content

Miért érdemes házi szappant készíteni biztos, kipróbált recept után?

Valószínűleg szembesültél már te is azzal a helyzettel, hogy vettél a boltban vagy a vásárban egy ránézésre szép, illatos szappant, mégis a bőröd kiszáradt tőle. Lehet, hogy még ajánlották is neked, hogy bizony ez a készítmény száraz bőrre vagy zsíros bőrre való és kipróbálás után neked mégsem vált be. Miért van ez? Mi rendszeresen járunk illatszerboltba és vásárba is, ahol meg tudjuk nézni az összetevő listáját egy-egy terméknek és mi azon értő tudással rendelkező szappanosok közé tartozunk, akik el tudják olvasni az összetevők “titkát”. Gyakran szembesülünk azzal, hogy egy-egy problémás, érzékeny bőrre szánt szappanba olyan anyag kerül a gyártás során, amit nem feltétlenül kellene beletenni, amitől szárazabb lesz az ember bőre. Olyat is láttunk, és használat során sajnos tapasztaltunk, hogy valakinek allergiás reakciója lett egy kézműves szappantól. Tehát sajnos a kézműves és házi készítés sem garancia mindig a jó szappanra.

Régen, még nagyanyáink idejében szinte minden háziasszony ismerte a házi szappanfőzés mikéntjét és hogyanját. Természetesen akkor más módon főzték a szappant, és valójában másra, mint most. Mára ez sokkal egyszerűbbé vált és valóban lehet nem csak mosószappan típusú szappanokat készíteni, hanem igazi pipereszappanokat is. Azonban egy nehézsége még mindig van a szappankészítésnek a jó recept. Elég sok szappanos hölggyel és úrral beszélgettünk a témában és sokan panaszkodtak arra, hogy a kezdeti időben milyen sok rossz receptbe futottak bele az interneten, és a könyvekben is és sok-sok kísérletezés után találták meg a saját receptjüket, de ez nekik milyen sokba került.

Nos, mi ezektől szeretnénk téged megóvni és ezért adunk át neked a Szappankészítés egyszerűen online anyagán keresztül olyan biztos, és kipróbált bőrtípusra szabott 5 db olyan receptet, amiben garantáltan nem fogsz csalódni és biztos, hogy az adott bőrtípusnak megfelelő lesz. A hatodik recept, amit átadunk pedig egy mosószappan, amivel a ruháidat tudod mosni.

Ha hezitálnál, hogy miért is érdemes a saját szappanodat otthon megalkotni, javasoljuk, hogy beszélgess emberekkel, akik szappant használnak és kérdezd meg őket, hogy mennyire elégedettek a szappanjaikkal? Lehet, hogy érdekes válaszokat fogsz hallani. Mi mázlistának gondoljuk azt, aki elsőre megtalálta a saját szerelem szappanját és nem ő maga készítette. Több inkább az a válasz, hogy volt jópár, ami nem vált, de végül meglett az igazi, vagy még keresi az igazi szappanját. Tehát, ha te biztosra szeretnél menni, akkor lehet, hogy érdemes velünk tartani, hogy megóvd magad a kellemetlen receptek csalódásától.

Related News